disclaimer

 

Schrijven

Het schrijven van welke tekst dan ook, is de kunst van het verleiden. Maar met verleiden alleen kom je er niet. Als de verleiding niet leidt tot bevrediging, heb je als schrijver je werk niet goed gedaan. Die verleiding en bevrediging verschillen voor ieder tekstgenre in de journalistiek. Zo wil de lezer van een achtergrondverhaal meer inzicht in de feiten. Een goede reportage vertelt wat de personages voelen en vinden van een situatie of ontwikkeling. En door het lezen van een interview kom je meer over de geïnterviewde persoon of diens visie te weten. Schrijven is een combinatie van talent, creativiteit en vakmanschap. Deze combinatie heb ik door de jaren heen losgelaten op honderden artikelen in alle bestaande genres en over uiteenlopende onderwerpen.

Ervaring

Mijn eerste schrijfervaring heb ik opgedaan als journalist voor hengelsportbladen. De afgelopen twintig jaar zijn mijn verhalen en foto's gepubliceerd in alle Nederlandse hengelsportmagazines van betekenis. Daarnaast heb ik ook kopij en beeld geleverd aan een aantal buitenlandse hengelsportbladen en websites. Ik leverde werk in uiteenlopende genres; veel reisreportages, maar ook instructieverhalen, sfeerreportages, dagboeken, columns, recensies en rubrieken. Naast de hengelsportpers heb ik ook verhalen gemaakt voor brochures van verkeersbureaus en touroperators.
De afgelopen jaren heb ik mijn schrijfvaardigheden aangeboden aan andere magazines en tijdschriften. Zo heb ik redactionele bijdragen geleverd aan onder andere Panorama, Fiets, Italië Magazine en De Hondenwereld.

Zo werk ik

De meeste artikelen die ik voor publieksbladen schrijf komen voort uit eigen ideeën. Doorgaans zoek ik zelf contact met een uitgeverij als ik een onderwerp voor een artikel wil uitwerken. Ik zoek dan het blad uit waar het onderwerp en de invalshoek het best tot hun recht komen. Maar uiteraard werk ik ook in opdracht. Ik denk dan mee over de slimste en meest effectieve benadering van een onderwerp en draag ideeën aan voor de combinatie tussen beeld en tekst.
Jaarlijks plan ik een aantal projecten. Vaak gaat het om een reis. Ik werk tijdens die reis aan verschillende onderwerpen voor tijdschriftartikelen. Voordat ik een project vastleg heb ik een aantal artikelideeën met afnemers afgestemd. Ik laat echter ruimte open voor uitgevers en bladenmakers die een artikelidee hebben dat kan samenvallen met mijn geplande reis. Klik hier voor een beschrijving van de geplande projecten.

Neem voor meer informatie contact met me op, of vraag vrijblijvend telefonisch, per e-mail, of per post een offerte aan.