disclaimer

 

Schrijven

Het schrijven van welke tekst dan ook, is de kunst van het verleiden. Maar met verleiden alleen kom je er niet. Als de verleiding niet leidt tot bevrediging, heb je als schrijver je werk niet goed gedaan. Die verleiding en bevrediging verschillen voor ieder tekstgenre in de journalistiek. Zo wil de lezer van een achtergrondverhaal meer inzicht in de feiten. Een goede reportage vertelt wat de personages voelen en vinden van een situatie of ontwikkeling. En door het lezen van een interview kom je meer over de geïnterviewde persoon of diens visie te weten. Schrijven is een combinatie van talent, creativiteit en vakmanschap. Deze combinatie heb ik door de jaren heen losgelaten op honderden artikelen in alle bestaande genres en over uiteenlopende onderwerpen.

Prettig leesbaar

Ik kan bijzonder fraaie kopij leveren, vooropgesteld dat ik de input krijg die daarvoor nodig is. Maar eigenlijk hoef je je daar als opdrachtgever niet zoveel zorgen over te maken. Het vakmanschap van een goede bedrijfsjournalist verraadt zich al op het moment dat hij wordt gebrieft over een opdracht. Ik zal mij altijd afvragen of het voorgestelde genre het juiste is voor het onderwerp, of ik meer of andere informatie nodig heb en of de invalshoek niet nét iets scherper kan. Als opdrachtgever kunt u er ook gerust op zijn dat het aangeboden verhaal naadloos in de toonzetting van uw blad past en dat de boodschap aankomt en prettig leesbaar is.

Genres

Voor de papieren en digitale periodieken van het Gak en later UWV, heb ik teksten aangeleverd in alle mogelijke vormen. Ik heb vaste nieuwsrubrieken gevuld met korte berichten, achtergrondverhalen en reportages gemaakt over bedrijfsmatige en politieke ontwikkelingen. Door de jaren heen heb ik tientallen bekende en minder bekende mensen geïnterviewd. Ik ben gepokt en gemazeld in het afhandelen van het afstemcircuit; in het overtuigen van de geïnterviewde of verantwoordelijke, juist díe passage of dat citaat te laten staan waardoor het artikel boven de grijze massa uitstijgt.

Freelancer

Als freelancer leverde en lever ik kopij aan verschillende klanten. In opdracht van Hemels Publishers in Hilversum lever ik bijdragen aan de interne en externe periodieken van UWV. Ik heb bijdragen geleverd aan het blad van Orbis: een adviesbureau op het gebied van Sociale Zekerheid, het Bureau voor Free Publicity: een bureau dat gratis persberichten en artikelen voor en over minderheidsgroeperingen verspreidt, en Onderling Sterk Waterland: een belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking.
Bij het aanleveren van teksten ga ik er vanuit dat de tekst direct naar de vormgever kan. Ik voorzie de teksten dan ook altijd zelf van kop en eventueel chapeau, intro, tussenkoppen en eventuele streamers, kaderteksten en fotobijschriften. In overleg kan ik ook de fotografie leveren. Dat doe ik zelf of met een fotograaf uit mijn netwerk.

Neem voor meer informatie contact met me op, of vraag vrijblijvend telefonisch, per e-mail, of per post een offerte aan.