disclaimer

 

Projecten

Jaarlijks plan ik een aantal buitenlandse reizen. Het doel hiervan is het vergaren van materiaal voor verschillende artikelen. De basis voor ieder project ligt bij de afspraken die ik vooraf met een aantal klanten maak. Daarnaast houd ik de mogelijkheid open voor potentiële opdrachtgevers, aan te haken bij het project. De voordelen van deze constructie liggen voor u als opdrachtgever, voor de hand. U hoeft zelf niet te investeren in het op reis sturen van een journalist. Ook is het niet nodig kopij en beeld in te kopen uit het buitenland en te investeren in vertaalwerk. U brieft mij over het artikel dat u in gedachte heeft en u hoort gelijk van mij of uw opdracht in mijn reisplan past.

Oktober 2005: Nevada

Algemeen:
De woestijnstaat Nevada is meer dan gokken in Las Vegas, snelle huwelijksvoltrekkingen en echtscheidingen en hardrijden op de zoutvlaktes. Nevada is op natuurgebied een ruwe diamant, met woestijn, bergketens en prachtige canyons. Mijn uitvalbasis tijdens mijn verblijf in Nevada is het woestijnstadje Gerlach. Van daaruit ga ik met plaatselijke experts op natuur-, hengelsport- en jachtgebied de staat verkennen.


Aandachtsgebieden voor fotografie en schrijfwerk:
Natuur, jacht en sportvisserij, jachthonden (kennel in de woestijn van Nevada -Gerlach-), mountainbiken, human interest: het leven en werken in een plattelandsstadje in de woestijn.

Klik hier voor een fotoimpressie van mijn verblijf in Nevada

 

Maart 2006: Groenland

Algemeen:
Groenland is officieel een provincie van Denemarken en met een oppervlakte van 2.187.700 km² het grootste eiland ter wereld. De grillige kuststrook is 40.000 kilometer lang. Tijdens mijn verblijf in Groenland, sluit ik mij aan bij de deelnemers aan de Greenland Shark Challenge. Een bizarre viswedstrijd waarbij Groenlandse haaien van soms enkele honderden kilo's met de hengel door een gat in het ijs worden gevangen. De haaien worden na meting en voorzien van een merkje, weer levend teruggezet.

Aandachtsgebieden voor fotografie en schrijfwerk:
(Sport)visserij, natuurbeleving, het overleven onder extreme weers- en klimaatomstandigheden. Hoe passen mensen (cultuur, infrastructuur) zich aan.

Duur verblijf:
Om en nabij een week

Bijzonderheden:
Het doorgaan van deze trip is volledig afhankelijk van weers- en ijsomstandigheden. Door het extreme weer werd de Greenland Shark Challenge vorig jaar afgeblazen.

Neem voor meer informatie contact met me op, of vraag vrijblijvend telefonisch, per e-mail, of per post een offerte aan.