disclaimer

 

Digitale media

Te vaak is tekst de sluitpost van een website of intranetsite. De mensen die het technische vernuft hebben een prachtige site te bouwen, doen die tekst er dan vaak 'even bij'. Gewild of ongewild worden webmasters vaak gebombardeerd tot webredacteuren. Doorgaans levert dat geen geweldig resultaat op. Net als het bouwen van een website, is het schrijven ervoor een vak. Of uw website nu bedoeld is als digitaal visitekaartje, als virtuele winkel, of als informatiedatabank, de tekst bepaalt uiteindelijk of uw bezoekers na de eerste keer nóg een keertje langskomen.

Kernachtig

Nog meer dan bij het schrijven voor papieren media, is het bij digitale media belangrijk dat een tekst kort en kernachtig is. Een stelregel die ik aanhoud bij het maken van webteksten, is dat een tekstblok nooit groter mag zijn dan een half scherm en liever kleiner. Zo'n tekstblok moet dan natuurlijk wel de kern van het -gedeelte van het- verhaal bevatten.

Veelzijdig inzetbaar

Mijn redactionele vaardigheid voor digitale media is veelzijdig inzetbaar. Eén bladersessie door uw website is voor mij vaak al genoeg voor een blad vol met opmerkingen en tips over de lengte, de continuïteit, de stijl, toonzetting en zelfs de vormgeving van de tekst. Als het niveau van de teksten achterblijft op dat van de vormgeving van uw site, of als tekst en vormgeving geen fraai geheel vormen, dan is daar in veel gevallen relatief eenvoudig iets aan te doen.
Bij een nieuw te bouwen website of intranetsite maak ik teksten waarmee u uw boodschap het effectiefst overbrengt. Ik help u nieuwspagina's op te zetten en werk deze met een vooraf afgesproken regelmaat bij. Ook maak ik voor u welkomst- en verbindingsteksten, pakkende koppen, intro's en fotobijschriften.

Teksten en redigeerwerk

Mijn ervaring als webschrijver heb ik opgedaan bij het Gak en bij UWV. Bij het Gak heb ik veel eindredactiewerk verricht voor de toenmalige internetsite. Voor de intranetsite van het Gak voorzag ik de nieuwssite dagelijks van korte berichten. Bij UWV leverde ik teksten en redigeerwerk voor de website en intranetsite.
Ik heb diverse artikelen en korte berichten gemaakt voor verschillende nationale en internationale websites op het gebied van reizen en hengelsport. Ik ben verantwoordelijk voor tekst, beeld en vorm van de website van hondenkennel Vicini del Monastero. Deze site gebruik ik voor het voortdurend bijslijpen van mijn webvaardigheden en het experimenteren met nieuwe rubrieken, interactieve vormen en tekst/vormcombinaties.

Zoekt u iemand die de teksten voor uw nieuwe site, of is uw site aan een redactionele facelift toe, neem dan contact met mij op. Vraag telefonisch, per e-mail, fax of post, vrijblijvend informatie of een prijsopgave.